mandag den 25. oktober 2010

Winter World


Fra på lørdag danner Potsdamer Platz i Berlin rammen om en fantastisk vinter- og julestemning, der ligefrem leder tankerne hen på de vinterlige alper sydpå. Den store kælkebakke, Europas største mobile kælkebakke med udsigt til Brandenburger Tor, skøjtebane på 520 kvadratmeter, til hvilken der på stedet kan lejes skøjter mod et mindre beløb, gadegøgl og karruseller og fra den 22. november til 26. december åbner det store julemarked på pladsen. Her vil kunne købes snart sagt alt fra håndværk, hatte, keramik, træskærerarbejder, kurveflettearbejder, lys, filtede ting, bagerier med kager, smediearbejder og blomster. Og som om det ikke er nok, må man naturligvis nyde en kop dampende Glyhwein.
Winter World åbner som sagt, den kommende lørdag klokken 14. Til stede vil være kendisser fra sportens verden, politikere og folk med orden i økonomien. Åbningsdagen slutter med festfyrværkeri klokken 21.

Daglig åbningstid er fra klokken 10 til klokken 22.
Der er helt lukket den 14. og 21. november.

fredag den 15. oktober 2010

BERLIN-BRANDENBURG NY STORLUFTHAVN I BERLIN

Når den nye storlufthavn i Berlin, Berlin-Brandenburg Lufthavn, den 3. juni 2012 står færdig, er det meningen, at al flyvetrafik fra de eksisterende 2 lufthavne, Schönefeld og Tegel kommer med her. Lufthavnen er planlagt til at samle passagerer fra hele Nordeuropa til resten af verden.
Konkurrencekraften fra den nye lufthavn afhænger af, hvor mange ruter man kan opretholde og til hvilke priser.


Designet på den nye storlufthavn er anderledes end hidtil set. Selve lufthavnsbygningen er en 220 m x 180 m kvadratmeter næsten kvadratisk bygning, hvor flyene er parkeret på de 3 sider og den fjerde side udgør indgangen. Herved skulle passagererne både hurtigere og nemmere kunne nå deres fly.
Fundamentet til lufthavnen hviler på en nybygget togstation med metro, regionaltog og højhastighedstog til Berlin og resten af verden.

Der er budgetteret med et årligt passagertal på 27 millioner passagerer.

flyvetider

Berlin - Oslo 13 minutter længere flyvetid end Berlin - København
Berlin - Stockholm  20 minutter længere end Berlin København

torsdag den 14. oktober 2010

OKTOBER LYSFEST I BERLIN

Oktober lysfest, den sjette i Berlin er skudt igang med en åbningsceremoni og et festfyrværkeri. Er man så heldig at befinde sig i den tyske hovedstad fra nu og frem til den 23. oktober, kan ses over 60 steder og bygninger, installeret i rampelysets skær ved hjælp af forskellige lyseffekter, bl.a. TV tårnet, Domkirken, Frihedsstøtten, Europa Centeret og USA´s ambassade. Et meget flot skue på den mørke nattehimmel. Rundfunk Berlin-Brandenburg på Masuren Allé vil være helt særligt oplyst.

Sågar hoteller vil konkurrere om, at være smukkest oplyst.

Arrangørerne laver et særligt arrangement "light Run" den 23. oktober.

onsdag den 6. oktober 2010

FASANENSTRASSE BERLIN

Fasanenstrasse er en af Berlins mest elegante indkøbsgader. Verdens mest eksklusive designerbutikker ligger her og sær Strækningen mellem Lietzenburger Strasse og Kurfürstendam. Skønne, velholdte villaer i fredfyldte haver, de elegante butiksvinduer, det er altsammen noget, at ofre en spadseretur på.


Villaerne i nr. 23-25, de såkaldte vinterhavehuse er især bemærkelsesværdige. Villaen i nr. 23 er bygget i 1889. Den ligger nærmest gemt i en lille park, og er hjemsted for Litteraturhuset, der arrangerer spændende udstillinger og foredrag. Til huset hører en café, der breder sig ud til en skøn vinterhave.
Huset i nr. 24 huser Käthe-Kollwitz museet og i nr. 25 er der auktionshus og kunstgalleri.

Fasanenstrasse Berlin er et besøg værd under berliner opholdet.