søndag den 25. april 2010

Sprang fra Rigsdagsbygningen i Berlin

Hvis man har planlagt besøg i kuplen på rigsdagsbygningen i Berlin, lader det sig ikke gøre i disse dage. En mand er sprunget i døden fra tagterrassen i gården på rigsdagsbygningen. Alt taler for, at den 45 årige har begået selvmord. Sagen undersøges nærmere af forbundsdagen sammen med politiet.

Indtil sagen er opklaret, har man valgt at spærre for adgang til rigsdagskuplen.

torsdag den 22. april 2010

Antikke Guder i Berlin

Udstillingen af antikkens guder i Berlin's Pergamon Museum, har vist sig at være en publikumsmagnet. Siden åbningen af udstillingen i november 2008 har rundt regnet 600.000 gæster fra ind- og udland besøgt udstillingen, meddeler museet.


På søndag er det slut. Udstillingen " Gudernes tilbagevenden " drager videre til Reiss Engelhorn Museet i Mannheim, hvor den vil blive vist i en lidt anden form.
Selve udstillingen har været opbygget som en romersk villahave med marmorstatuer, planter og 2 vandbassiner samt utallige skulpturer fra det romerske rige.

torsdag den 15. april 2010

Spisesteder omkring Savigny Platz

Spisesteder omkring Savigny Platz er der en masse af og det til priser, der er til at betale.
Udover restauranten på hotel Aida er der adskillige steder, vi kan få stillet sulten.
Af de bedre spisesteder omkring Savigny Platz kan nævnes : Die Gute Stube i Pfalzburgstrasse, som er en lille familiedrevet restaurant, hvor mor står i køkkenet og far står i baren. Her fås dagens ret for seks til otte euro. Flæskesteg og wienerschnitzel med bratkartoffeln er bl.a. på menuen.

Leibniz-Klause i Leibnizstrasse  drives af Helga og Peter Knoche. Også her er der wienerschnitzler på menuen og en del fiskeretter. I sæsonen serveres kantareller. Rigtig god betjening på stedet. Det kan godt anbefales og så slipper man næsten for turister.

I restaurant Calcutta i Bleibtreustrasse laves indiske retter for en rimelig penge.

Er man mere til en currywurst og en øl til, skulle man måske kigge ind i Imbiss Pavillon på Olivaer Platz. Incl. kartoffelsalat og agurkesalat fås det hele for under 3 euro.

onsdag den 14. april 2010

Charlottenburg

Charlottenburg og området omkring Charlottenburg, et af Berlins gamle velhaverkvarterer, er Berlins bedste sted.
Der er mange gode grunde til at besøge Berlin, som med sin nærhed gør byen til en oplagt weekend værdig. På en weekend må man vælge og vælge bydel. Det lader sig slet ikke gøre, at opleve Berlin på en weekend, der må adskillige weekender til, men når der nu skal vælges, - så vælg Charlottenburg.
Charlottenburg er spækket med spændende lokale restauranter, der om sommeren summer af liv med tid til afslapning og fordybelse og ofte tæt på de lokale. Området omkring Savigny Platz bugner med spændende restauranter, cafeer, barer, og forretninger og så ligger det i gåafstand til Berlins mest berømte forretningsgade Kurfürstendamm.

Af hoteller i området omkring Savigny Platz kan anbefales  hotel Aida i Knesebeckstrasse 29, midt imellem Savigny Platz og Kurfürstendamm. Her er s-banestation af samme navn.
Charlottenburg hotellet er beliggende i en smuk gammel bygning med stuklofter og kaminer. Her er 23 helt forskellige værelser og i tilknytning til restauranten er der en balkon ud mod Kurfürstendamm, hvor morgenmaden kan indtages. Balkonen er også fantastisk, hvis man vil nyde en drink og samtidig tage del i byen bankende puls.
I stueetagen er gourmetrestaurant med internationalt menukort, der kan tilfredsstille den mest krævne.

søndag den 11. april 2010

Danskerne i Berlin

Danskerne i Berlin  med eller uden bolig er i antal stigende. Ejendomsmægler Hans-Oluf Meyer gætter på, at ca. 5-6.000 danskere har andel i bolig i Berli eller selv ejer en bolig her.
Mange af disse har stadig adresse i Danmark og opholder sig så jævnligt i Berlin. Herudover har omkring 10.000 danske ophold i Berlin, uden dog at eje bolig her.
Med så mange danskere i Berlin, tales der ligefrem om danskerinvasion og hvis ikke det lige var for den store arbejdsløshed i Berlin, den er på 16 %, ville væsentlig flere danskere nok blive i byen permanent.
Easy Jet og Air Berlin er linen til metropolen. Begge selskaber udbyder returbilletter til under 500 kroner.


Det, der tiltrækker danskerne i Berlin er den storslåethed. Her er højt til loftet og folk har ikke helt så travlt med at opretholde en facade, som f.eks i København og så er her jo billigt.

kilde : Fyens Stiftstidende

onsdag den 7. april 2010

Sommerhjælp til Berlins hjemløse

Sommerhjælp til Berlins hjemløse er finanseret af donationer og tænkt som et supplement til Berliner kältebus, der plejer byens hjemløse i tidsrummet november til marts. Sommerhjælp til Berlins hjemløse starter i dag og sommeren igennem vil 2 af kommunens ansatte hver aften mellem 18 og 24 opsøge de steder i byen, hvor de hjemløse holder til og være dem behjælpelig på forskellig måde.


Især om sommeren skal de hjemløse klare sig selv totalt. Mange af dem er psykisk syge, isolerede og voldstruede.
Operation sommerhjælp er et godt initiativ til at hjælpe samfundets svageste.

tirsdag den 6. april 2010

Flere penge til politiet

Flere penge til politiet og brandfolkene i Berlin er et krav fra forbundene. Politiforbundet ønsker bedre løn til Berlins politi- og brandfolk.
Røster lader høre, at hvis ikke lønningerne til politiet og brandfolkene bliver bliver bragt på et væsentlig højere niveau, på linie med offentlige embedsmænd, er byen truet af udvandring til andre provinvinser, hvor man betaler betydelig højere lønninger.



Lønningerne til politi- og brandfolk i Berlin er ikke steget siden 2003 med et kraftig lønefterslæb til følge.

søndag den 4. april 2010

Påskemarch 2010

Påskemarch 2010 i Berlin er den 50. march i rækken af protestmarcher siden 1960. Forskellige pasifistiske grupper i Berlin har blæst til påskemarch. De protesterer mod atomvåben i Tyskland, de vil have tropperne ud af Afghanistan og ikke mindst have våbeneksport forbudt.
Demonstrationen begynder i dag 2. påskedag klokken 11 på Potsdamer Platz, går over Mohren- og Behrenstrasse til Unter den Linden. Marchen slutter klokken 13:30.



Påskens protestmarch er den 50. i rækken af påskemarcher.
I påsken 1960 gik en lille gruppe på få hundrede demonstranter i flere dage i protest mod atomraketter, stationeret i Bergen-Hohe på Lüneburger Heide.

Bytur gennem Østberlin


Den sidste påskedag kan bruges til en guidet tur gennem Østberlins gamle og nye midte. Under turen passeres en række af byens seværdigheder, ligesom det er muligt at få et kig til det mindre kendte Berlin, såsom : Frederik den Stores Berlin, bøssernes Berlin, Huguenotternes Berlin, jødernes Berlin, Stalins Berlin, Marlene Dietrichs Berlin og alle de andres Berlin.

Kontakt Berlinspecialisten på tlf. 86461060

fredag den 2. april 2010

Arbejdsledige i Berlin

Arbejdsledige i  Berlin, udgør i øjeblikket 241.000, hvilket svarer til 14,2 procent. Det er et fald i forhold til marts sidste år, hvor ledighedsprocenten var oppe på 14,4.
I tal udgør faldet på 0,2 procent 3500 personer og det er 1900 mindre end for et år siden.
Forårets opsving menes at være årsagen.