mandag den 30. november 2009

Obernpalais







Obernpalais på Unter den Linden hører til en af sommerens fornøjelser, under et berliner ophold. Man må endelig ikke snyde sig selv for at stoppe op, sætte sig på terrassen på Obernpalais og lade sig opvarte med kaffe og kage (lagkage), valgt fra det righoldige sortiment på stedet.

På Obernpalais forlyder det, at der er mindst 50 forskellige konditorkager, masser af hjemmelavet chokolade og andet sukkergodt at vælge imellem.

Et par timer går hurtigt på denne skønne plet Obernpalais, medens livet panorerer forbi på Unter den Linden.

- Og så er der spændende personer, at kigge på. Unge, gamle, afdankede tyske skuespillere og kunstnertyper en masse.

Når man nu er der, snyd ikke for et kig indenfor i de pompøse lokaler.

torsdag den 26. november 2009

Brandies

Spisestuen på Hotel Brandies 1990
Igennem årene, siden før murens fald, har vi valgt at bo på hotel Brandies i bydelen Charlottenborg. Det er rimelig nemt, at komme rundt på centrale steder her fra Brandies. Charlottenborg er en dejlig bydel med en del store bylejligheder og smukke altaner.
Med i bybilledet er de mange træer i gaderne. - Man får indtryk af, at være lidt uden for byen, selvom man befinder sig lige midt i den.
Om sommeren er der et utal af udendørs spisesteder i denne bydel, - næsten lidt pariserstemning. Hotel Brandies ligger på første sal og har ikke anden servering end morgenmad.
Retter man blikket mod rundkørslen Grosser Stern fra Kaiserdam og videre over Strasse des 17. juni så langt øjet rækker, ender vi ved Brandenburger Tor, som fortsætter mod øst i Unter den Linden.
Det er e'n stor akse fra Charlottenborg i vest til Unter den Linden i øst.
Brandies er sandelig godt placeret.

onsdag den 25. november 2009

hund

Hund i Berlin. Berlinerne er ikke særlig disiplineret, når de holder hund med hensyn til kontrol over deres firbenede ven og det er ikke noget særsyn med løse hunde i gaderne.

Så til gengæld et morsomt og meget imponerende optrin på Kurfürstendam, når vi taler hund.
En ung dame med 4 meget små hunderacer havde taget opstilling ved kantstenen for at krydse gaden.
De 4 små var alle løse og som på tælling fulgte de tæt omkring benene på den unge dame, da de gik over.

Imponerende, virkelig imponerende, men at hun turde lade de små gå løst omkring i Berlins trafik, forstår jeg ikke. Jeg turde ikke optræde med hund i Berlin på den måde.

tirsdag den 24. november 2009

Humboldt Universitetet


Humboldt Universitetet.Berlin alene har 4 universiteter med ialt ca. 130.000 studerende.
På den gamle hæderkronede Under Den Linden ligger Humboldt Universitetet, som er det største. Universitetet er opkaldt efter geniet Alexander von Humboldt.

I 2003 blev medicinsk fakultet for Humboldt Universitetet lagt sammen med medicinsk fakultet for Freie Universität Berlin og er i dag Europas største medicinske fakultet.

Området omkring Humboldt Universitetet breder sig over et stort areal og skal man "snuse" lidt til stemningen, kræver det lidt tålmodighed, at nå rundt omkring det smukke gamle universitet.
Det kan ikke anbefales, at køre ind i egen bil, da parkering er noget af et problem.

mandag den 23. november 2009

Berlin - du dejlige metropol


Her 20 år efter murens fald, som blev fejret med deltagelse af statsledere fra hele verden, er byen stadig i feststemning. Turister og dem er der mange af i Berlin, går på opdagelse i den genforenede by.


De næste mange måneder vil byen være præget af jubilæet og de mange turister bliver sat på en vældig opgave med at komme af med bilen.


- Og oplevelser, dem er der nok af. På hver en plads, hvert et gadehjørne og hver en park, seværdighederne hober sig op og alle minderne om den kolde krigs tilstande vil dukke op for ens indre, igen og igen.


Berlin er og bliver en rigtig metropol og af den slags, man aldrig bliver færdig med.